Доли Партън замразява остатъците от храна. Сара Джесика Паркър избира

...
 Доли Партън замразява остатъците от храна. Сара Джесика Паркър избира
Коментари Харесай

5 съвета от супербогати хора как да управляваме финансите си

 Доли Партън замразява остатъците от храна. Сара Джесика Паркър избира за своите деца домашно направени облекла, а Уорън Бъфет - един от най-богатите бизнесмени в света, употребява купони, с цел да заплаща поръчките си в MacDonald’s.

Това са причудливите привички на богатите и известни хора. Експерти са уверени, че точно тези трикове им разрешават грамотно да ръководят финансите си.

Живейте под опциите си   
Уорън Бъфет се реалокира в сегашния си дом за 30 000 $ в края на 50-те години на 20 година Той несъмнено може да си разреши по-разкошна къща. Според информация на изданието Business Insider, предприемачът към този момент не влага пари в недвижими парцели.

Бъфет е пресметнал, че пазаруването на нова къща без предпочитание да се преместите в нея е ненужен масраф. Последната си резиденция богаташът придобива преди 40 години. Именно навикът да живее под равнището на финансите си му е спечелил статуса на милиардер.

Купувайте на едро
Във видео за Vanity Fair американският бизнесмен Марк Кюбан поучава да купуваме артикули от първа нужда – да вземем за пример паста за зъби, на едро. Особено в случай че сега продуктът е на промоция. Кюбан счита, че този метод на извършване на покупки разрешава да планираме разноските си в бъдеще.

Инвестирайте средства в точната кола
По данни на Carfax колите могат да се обезценяват до 25% на година. Поради тази причина Марк Закърбърг избира да кара своя Volkswagen GTI, а не Ferrari. Преди да купувате кола, изчислете плюсовете и минусите.

Не подценявайте икономичната класа
Основателят на IKEA Ингвар Кампрад нямал нищо срещу да пътува в икономичната класа на самолетите. Дори средствата да ви разрешават да пътувате във вип класа, в никакъв случай не е ненужно да спестите този разход.

Използвайте купони
Не вярвайте на стандартите, че единствено бедняците са разплащат с купони. Кристен Бел и други холивудски звезди постоянно употребяват купони, понижения и натрупат бонуси в магазините, в които пазарят.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР